tirsdag den 29. juli 2014

Glutenfri chocolate chip cookies


Her har du en meget nem opskrift på glutenfri chocolate chip cookies som du med få ingredienser kan lave på ganske kort tid.

Alt du skal bruge for at lave disse lækre glutenfrie chocolate chip cookies er:
  • 4,5 dl glutenfri havregryn
  • 4 stk. banan
  • 100 gram glutenfri chokolade
 


Udover at de er nemme og hurtige at lave, er de også forholdsvis sunde. Afhængigt af hvilken chokolade der vælges er der ikke meget tilsat sukker i opskriften, og de glutenfrie havregryn er fulde af gode kostfibre.

Start med at hakke chokoladen i mindre stykker. Husk at chokoladen smelter under bagningen, så stykkerne bliver lidt mindre efter bagningen af småkagerne.



Når chokoladen er hakket moses bananerne i en skål. Brug evt. en gaffel til at mose bananerne. Jo mere modne bananerne er, jo nemmere er de at mose, men bananer har det også med at skrumpe lidt ind i takt med at de modner i hjemmet, så er det bananer der har modnet længe, skal der nok ikke helt så meget havregryn til.

Når bananer og chokoladen er blandet godt sammen røres de glutenfrie havregryn i til det bliver en fast men våd masse.



Opskriften passer med at der bliver ca. en bræddepande glutenfri chocolate chip cookies, som du nu kan forme med gaflen på et stykke bagepapir.

Når de glutenfrie chocolate chip cookies er formet kan du tænde for ovnen. Det giver småkagerne lidt tid hvor de kan trække lidt. Ovnen sættes på 180 grader varmluft og småkagerne bages i max 15 min.



Hold øje med de glutenfri chocolate chip cookies så de ikke pludseligt har fået for meget.

Efter bagning tages småkagerne ud af ovnen hvor de skal have lov til at køle af på en rist.
Jeg har ofte svært ved at holde mig mæt hele eftermiddagen så det er rart at have noget på kontoret som man lige skal spise lidt af i løbet af eftermiddagen, så det er planen at jeg vil tage disse små lækre glutenfrie chocolate chip cookies med på arbejde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar