lørdag den 1. august 2015

Mangler i et gammelt hus

Vi har nu boet 2½ måned i det gamle stuehus og vidste jo godt da vi flyttede ind at det var et gammelt hus og at det kunne betyde mangler som vi ellers var vant til, men nu er det ved at blive lidt for irriterende.

Vi bor til leje i stuen mens der på første sal bor andre til leje. Relæet sidder oppe bag en låst dør på første sal så de 3 gange at strømmen er slået fra har vi ikke haft mulighed for selv at gøre noget ved det udover at ringe og vente.

At der går mellem 30 og 60 minutter er der jo ikke så meget at sige til. Vi kan jo ikke forvente at viceværten står lige udenfor døren og er klar til at fixe strømmen når den står af.

Huset er varmet op med jordvarme og det slår nogen gange fra så der ikke er varme i radiatorerne eller i hanen. Varmen i radiatorerne har ikke været noget problem endnu, men det bliver da trælst til vinter hvis varmen slår fra når vi tager afsted om morgenen og ikke bliver tændt igen før vi kommer hjem. Så bliver der hurtigt meget koldt inde i det gamle utætte hus.

Når varmen er slået fra har vi kunnet starte jordvarmeanlægget igen og så kommer varmen tilbage. Nogen gange når vi har genstartet jordvarmeanlægget har det betydet at brugsvandet har været forsvundet i 15-20 minutter, så det er noget irriterende når man om morgenen først ikke kan få varmt vand i bruseren og bagefter kan vente i 20 minutter på overhovedet at få vand.

Igen er det ikke noget som er meget forfærdeligt, men endnu et irritationsmoment.

I går aftes da vi kom hjem var der så ikke noget vand igen. Vi var trætte og gik i seng da vi forventede at det var ligesom det plejer – at vandet var tilbage kort tid efter. Da vi vågnede her til morgen var der stadig ikke noget vand, og vi har nu ventet i over 1,5 time på viceværten.

Jeg har været et smut i byen for at købe flaskevand så vi kan få kaffe, børste tænder mm. Nu er jeg ved at syntes at det samlede antal af irriterende oplevelser med manglende vand og strøm er ved at blive for meget.

Det bliver så skønt når vores nye hus en dag er færdig og vi kan komme væk fra dette lejede stuehus.

UPDATE:
Det lykkedes at få vand igen, men det var noget ustabilt de første par timer. Herefter tog vi hjemmefra og da vi kom tilbage havde vi godt nok vand, men kun koldt vand.

Med et par piger som trængte meget til et bad måtte vi jo så i gang med at koge vand som kunne blandes med det kolde vand i pigernes badekar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.