onsdag den 22. juli 2015

Træfældning

Vi har været i gang med at fælde en masse træer hvor jeg har fået hjælp af en ven med stor erfaring i brugen af motorsav. Min ven hjælper nogle gange onkel Peter med topkapning, træfældning, træbeskæring og lignende opgaver hvor de bruger motorsaven, og derfor har jeg haft en god læremester.

Efter at have været i gang med at beskære træer og fælde træer, hvor nogen af dem skulle saves ned fra toppen af (topkaping), har vi nu fået en masse ris som vi gerne vil slippe for at køre på genbrugsstationen.

Vi har derfor igennem den samme ven fået fat i en flismaskine som vi har fået lov til at låne. Det er en rigtig god måde at komme af med det træ-"affald" som kommer efter at have fældet træer.

En anden ven som også har hjulpet vil gerne have en masse flis i haven, og da det er forholdsvist dyrt at købe så meget flis som de skal bruge, vil han meget gerne have noget flis fra vores træ-affald.

Dermed slår vi to fluer med et smæk, da der er "betaling" i form af affald (hvordan beskattes det?)
Jeg er selv blevet rimelig ferm med en motorsav og kan i rimelig udstrækning få træerne til at lande lige der hvor jeg ønsker det når jeg fælder dem. Det har været rigtigt sjovt at blive oplært indenfor topkapning, beskæring og træfældning.

Noget andet meget positivt ved arbejdet med at fælde og beskære træer er alt dem motion som det har givet. Ikke nok med at der skal bruges energi på at gå rundt blandt træerne og til at klatre i træerne, så skal der også bruges masser af energi på at slæbe træet når det er fældet og skåret ud, og alt det ris der bliver fra et fældet træ er faktisk rigtigt hårdt at slæbe med.

Nu har jeg ikke været på vægten før og efter vi har fældet træer, men jeg er ret overbevist om at der er røget et par kilo grundet arbejdet med træerne og motorsaven.

Vil du gerne selv i gang med motorsav og fælde træer, skal du altid huske sikkerhedsudstyret og jeg vil også anbefale at alliere sig med en erfaren skovhugger eller anden med stor erfaring i brugen af motorsaven og træfældning.

Som en lille tak kommer her en reklame for dem som vi lånte flismaskinen af.

www.jyskskovognatur.com er et nordjysk firma som beskæftiger sig med træfældning, topkapning, beskæring af træer, anlægsgartneri og belægningsopgaver.

Så har du ikke mod på at gør-det-selv træfældning som vi har været igennem med masser af sved og hårdt arbejde så tag fat i Jens fra Jysk Skov & Natur og få hurtig og professionel hjælp til fældning, topkapning eller beskæring af træerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.