fredag den 5. februar 2016

Prisforskelle i Jylland og København

Det har flere gange slået mig at der har været enorme prisforskelle når man sammenligner priser på ens ydelser og produkter øst og vest for Storebælt.

Der er store prisforskelle på ens produkter i Jylland og København


Vi har lige været igennem en større proces med at bygge nyt hus, og selvom de fleste husbyggefirmaer er begyndt at skjule deres prislister, lykkedes det alligevel at finde prislister til henholdsvis Jylland/Fyn og Sjælland. Det viste at der var 10 – 20 % i forskel på byggeprisen for huset. Hertil kan man så også forvente at grundprisen også vil være noget højere i København end i Jylland.

Det må jo så også betyde at det er noget dyrere at drive alle mulige forskellige typer af virksomhed på Sjælland, da de ansatte vil kræve en højere løn for at kunne bo i et tilsvarende hus.

Men det er ikke kun husbyggeripriserne som er højere. Hos BOXIT hvor jeg nu er ansat ved jeg at der er kunder i vores Odense afdelinger som er bosiddende i København.

Og hvorfor er der så det? For er der ikke mulighed for at leje et depotrum hos Self Storage virksomheder i København?

Selvfølgeligt kan man det, men det er til helt andre priser end det er muligt i Jylland og på Fyn.

Derfor er der nogen som gerne vil spare penge på lejen og i stedet vælger at køre deres ting til et opbevaringsrum i Odense.

Selvom det både koster brændstof, broafgift og slitage på bilen, er det stadig billigere for dem at få opbevaret deres indbo hos BOXIT i Odense end hos en af vores konkurrenter i København.

Det er altså lidt vildt at tænke over at besparelsen kan være så stor.

Udover de kunder som vælger at køre fra København til Odense, har vi også Københavnske kunder som vælger at leje en af vores containere til opbevaring ude i haven. Der er mange penge at spare ved at opbevare tingene derhjemme frem for at skulle leje sig ind i et opbevaringsrum, men det kræver selvfølgeligt at man har plads til containeren.

På BOXIT’s hjemmeside har jeg været ved at skrive lidt om mulighederne for billig opbevaring i København, eller for Københavnere som vil køre til Odense med deres ting.

Jeg er blevet noget nysgerrig efter hvor der er andre store prisforskelle, så hvis du kender til sådanne tilfælde må du meget gerne smide en kommentar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.