søndag den 22. juni 2014

Bønnebøf og glutenfri burgerboller

I dag har vi udover at lege og gå ture også brugt en del af tiden på at forberede og lave mad, og det blev til en kødfri (Jeg regner bacon som krydderi og ikke som kød) dag med en bøf af bønner og glutenfrie burgerboller med rød peber i terne og salatblade til.

Bønnerne blev hentet ind i går aftes og puttet i en bøtte med vand så de var store og fine her til morgen. Vandet blev skiftet og de fik lov til at stå et par timer igen.

Nu blev vandet hældet fra bønnerne og der blev fundet nogle friske krydderurter i haven. I dag blev det til citronmelisse, oregano, rosmarin og timian, som røg i skålen med bønnerne. Herudover fandt jeg et hvidløg frem som også kom i bønnerne.Lidt økologisk koldpresset rapsolie og lidt mælk blev hældt i skålen inden stavblenderen blev fundet frem og hakkede bønner og krydderurter. Da det hele var hakket kom der lidt kikærtemel, salt, peber og cayennepeber i blandingen, og det hele blev blandet godt med røremaskinen.

Massen blev formet til bøffer og blev sat i køleskabet hvor de stod indtil de skulle grilles. De skal mindst være i køleskabet i en time for at blive faste til grillen.

Bøfferne røg på grillen mens burgerbollerne blev bagt i ovnen. Da bøfferne var ved at være færdige tog jeg dem af grillen, smed et par stykker bacon på og da baconet næsten var færdig røg et par bøffer på grillen igen og drysset med pizzatoppingost.

Baconskiven blev flyttet op på osten og da osten var helt smeltet blev det hele samlet som en burger med salat og rød peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.