mandag den 28. juli 2014

Feriestress

Nu nærmer ferien sig og det kan mærkes. Stressen tager til, for alt skal afsluttes inden der skal holdes fri. Det er så tåbeligt at det skal være så hårdt at skulle på ferie, for hvad er så meningen med ferien?

Ville det ikke være nemmere at fordele de mange feriedage ud over hele året, og så afholde en forlænget weekend nogen gange, tage fri en onsdag, så ugen bliver splittet op i 2 x 2 arbejdsdage eller lignende måder at holde lidt fri på.

Når ferie så er ved at være slut, kommer stressen hårdt igen, da man nu skal til at være klar på at indbakken er overfyldt, og der går derfor nogen dage før man når igennem alle mails. De gule post-it notes med opgaver hober sig op, og hvordan skal man nogensinde komme i bund igen.

Der er selvfølgeligt også dem der sagtens kan slippe arbejdet og bare holde fri, og godt for dem. De skal have lov til at holde ferie på deres måde.

Det er også forskelligt fra arbejdsplads til arbejdsplads, i forhold til hvad en ferie gør. Jeg har tidligere prøvet at være ansat som pædagogmedhjælper i en børnehave. Her gør det hverken til eller fra i forhold til arbejdsopgaver om man har været væk 1 uge eller 3 for den sags skyld.

Desværre er fruen en af dem som gerne vil have lange ferier, så når hun gerne vil have flere ugers sammenhængende ferie må jeg nok hellere følge lidt med.

Jeg vil dog ikke holde 3 uger som hun gør, men nøjes nok med en enkelt uge i denne omgang. Nu har jeg så også holdt lidt ekstra fri i de sidste par uger, hvor jeg er gået tidligt for at kunne besøge min far.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.